ijsbaanALBLASSERDAM – De kans dat er binnenkort geschaatst kan worden op de Alblasserdamse ijsbaan aan het Kortland wordt met het uur groter. Het ijs bleek woensdag 16 januari tijdens een test gemiddeld drie tot vier centimeter dik te zijn. Donderdagavond 17 januari kunnen vrijwilligers zich om 19.00 uur melden in het IJsclub gebouw. Er zijn namelijk heel wat ‘handjes’ nodig om aan het einde van de week een goede ijsvloer te hebben. “We hopen dat er veel mensen mee willen helpen. De baan kan nu nog niet met de machines geschoven worden. Dat moet dus allemaal met de hand gedaan worden. Ook de jeugd is van harte welkom om mee te helpen,” vertelt Arjan Maat, secretaris van de Alblasserdamse IJsclub.

Een echte gladde ijsvloer zal het niet worden. “Er is sprake van zogenoemd ‘fondantijs’. Dit is veroorzaakt door de nattige sneeuw die op het ijs is gevallen,”aldus Maat.

De verwachting van de IJsclub is dat de baan aanstaande vrijdag of zaterdag open kan. Mocht dit het geval zijn, dan zal dat op de site van de ijsclub (en natuurlijk op deze website) vermeld worden.

Deel dit bericht via...