IMG_8386 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In een monumentaal pand aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam heeft zaterdag 12 januari een schoorsteenbrand gewoed. De bewoners zagen rond 21.45 uur hoe de pijp vuur en vonken spuwde. Binnen ontstond rook. Hierop werd de meldkamer gebeld, waarna de brandweer van Alblasserdam met spoed naar de betreffende locatie reed. Omdat de schoorsteenpijp moeilijk bereikbaar was, werd de ladderwagen van brandweer Papendrecht met spoed gealarmeerd.

Middels een ramoneur (bal met kettingen) werd de schoorsteenpijp vanaf de bovenkant ontdaan van roet en andere brandende resten. Dit werd in de woning opgevangen in een bak. Tijdens deze werkzaamheden, was de dijk volledig afgesloten. De politie gaf het advies om een alternatieve route te kiezen. Rond 23.00 uur werd de dijk weer vrijgegeven voor al het verkeer.

In de woning zelf is door de schoorsteenbrand geen schade ontstaan. Ook de bewoners bleven ongedeerd.

Dit bericht wordt later op de avond bijgewerkt.

IMG_8331 [Desktop Resolutie] IMG_8340 [Desktop Resolutie] IMG_8367 [Desktop Resolutie] IMG_8369 [Desktop Resolutie] IMG_8374 [Desktop Resolutie] IMG_8381 [Desktop Resolutie] IMG_8386 [Desktop Resolutie] IMG_8387 [Desktop Resolutie] IMG_8391 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...