Mick jagger maskerALBLASSERDAM –De 30-jarige man uit Alblasserdam en de 39-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die woensdagnacht 9 januari werden opgepakt voor een mogelijke poging overval op de McDonald’s in Zoetermeer, zijn diezelfde dag nog ‘heengezonden’. “Uit onderzoek blijkt dat ze niet van plan waren om een overval te plegen,” vertelt politievoorlichter Lex Benden van de eenheid Den Haag.

Facemasker
De politie kreeg om 00.50 uur de melding dat een bestelbus met twee inzittenden al enige tijd op het parkeerterrein stond. De mannen waren bovendien gemaskerd. De politie heeft enkele minuten later de verdachten ter plaatse aangehouden. In de auto werd zogenoemde ‘facemasker’, een pruik, een panty kous en zwart duct-tape aangetroffen en in beslag genomen. Bij één van de verdachten werd een mes aangetroffen. Beiden hadden verdovende middelen bij zich.

Raar verhaal
Na de verhoren bleek dat de verdachten niet van plan waren om de McDonald’s te overvallen. Ze konden dezelfde dag weer naar huis. Wat ze wel van plan waren, houdt de voorlichter van de politie in het midden. “Het is natuurlijk een raar verhaal. Laten we het er maar op houden dat ze gewoon niet zo goed hebben nagedacht en dat het achteraf gezien niet handig is geweest,” aldus Benden.

Verdovende middelen
Toch blijven de mannen volgens Benden niet helemaal vrij van strafvervolging. “De zaak van de verdovende middelen blijft wel gewoon staan. Het is in Nederland nog steeds niet toegestaan om dit in bezit te hebben.”

Mick Jagger Masker
Op Alblasserdamsnieuws.nl reageert iemand onder de naam ‘Insider’. De persoon schrijft daar onder meer dat de mannen ‘gewoon een grap’ wilden uithalen bij de Mc Drive. “Één van de mannen deed bij het aannemen van het eten een Mick Jagger masker op. Puur voor de grap; om te kijken hoe die vent zou reageren. De andere man filmde alles. Die kerel van de Mac keek echter nauwelijks verbaasd, dus de grap was allang mislukt. Masker ging af en eten maar.”

Bombarie
Na het eten ontstond volgens ‘Insider’ tumult. “Ze werden ineens met veel bombarie naar het bureau meegenomen. Enorme ophef over een practical joke, een Blokker zakmesje en een zakje wiet. Gelukkig beoordeelde de politie objectief dat er uiteindelijk helemaal niks aan de hand was en liet de jongens aan het einde van de middag vrij. Met zakmesje en al…”

Niet goed nagedacht
De voorlichter van de politie wil het verhaal van ‘Insider’ niet bevestigen. “Ik hou het erbij dat er niet zo goed nagedacht is door deze mannen.”