fietslichtcontroleALBLASSERDAM – Dertien fietsers hebben 10 januari in Alblasserdam een prent gekregen voor het rijden zonder verlichting. Daarbij waren twee personen die vier weken geleden ook al op de bon werden geslingerd voor hetzelfde feit. De controle werd gehouden op de schoolroute ter hoogte van de Dam en is onderdeel van de campagne ‘Ik wil je zien’.

Wijkagent Jan-Peter de Vreede laat via Twitter weten niet blij te zijn met de resultaten. Hij schrijft: “Helaas nog relatief veel personen met verlichting die niet in orde is. Het streven is dat de handhaving leidt tot gedragsverandering. Ik zie ondanks de campagne echter nog te veel mensen zonder licht.”

In december werden in het Damdorp ook enkele controles gehouden. Toen kregen in het totaal 25 personen een boete voor het fietsen zonder (goede) verlichting. De fietsverlichtingsprent is voor mensen onder de zestien jaar 23 euro en voor mensen van zestien jaar en ouder 45 euro. Daar komen nog 7 euro administratiekosten bij.

Foto: Jan-Peter de Vreede.