mcdonaldsALBLASSERDAM – Met de aanhouding van een 39-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 30-jarige man uit Alblasserdam is mogelijk een poging overval op de MacDonalds aan de Kelvinstraat in Zoetermeer voorkomen. De politie kreeg om 00.50 uur de melding dat een bestelbus met twee inzittenden al enige tijd op het parkeerterrein stond. De mannen waren bovendien gemaskerd.

De politie heeft enkele minuten later de verdachten ter plaatse aangehouden. In de auto werd zogenoemde ‘facemasker’, een pruik, een panty kous en zwart duct-tape aangetroffen en in beslag genomen. Bij één van de verdachten werd een mes aangetroffen. Beiden hadden verdovende middelen bij zich. De mannen worden verdacht van voorbereidingshandelingen dan wel poging diefstal met geweld. De politie doet verder onderzoek.