IMG_7968 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Mariska Koolmees heeft maandag 7 januari als bestuurslid afscheid genomen van de kinderboerderij in Alblasserdam. De Alblasserdamse vrijwilligster was vanaf de dreigende sluiting van ‘De Plantage’ de stuwende kracht achter de kinderboerderij. “Mede dankzij haar is de boerderij geworden wat het nu is. Ze was er vanaf het eerste uur bij,” vertelt secretaris Gonnie Verboom.

Mariska zegt hierover: “Ik was er inderdaad bij vanaf de demonstraties in 2008 tot nu. Mijn doel is bereikt: de kinderboerderij kan open blijven en de zaken zijn geregeld. De laatste tijd had ik wat minder gevoel bij het werk. De groep werd groter en ik vond dat ik sommige dingen half deed. Ik doe liever iets goed dan half. Dat zijn voor mij redenen om het rustiger aan te doen.”

Blij
Uit handen van wethouder Ad Cardon kreeg Koolmees een VVV-bon en bloemen. “Ik ben blij met mensen als Mariska. Mede door haar inzet kunnen voorzieningen als de kinderboerderij draaiend gehouden worden. Wat mij betreft is de gang van zaken bij de kinderboerderij een voorbeeld voor andere organisaties in de gemeente. Dankjewel voor de inzet!”

Kinderboerderij
In 2008 leek het er op dat de kinderboerderij uit het dorp zou verdwijnen. Het toenmalige college vond dat het behoud van het Hertenkamp te veel geld kostte. Bij het horen van deze plannen, startte diverse inwoners uit Alblasserdam acties, waaronder demonstraties en handtekeningenacties. Uiteindelijk werd besloten de kinderboerderij niet te sluiten. Inmiddels sponsoren diverse bedrijven uit Alblasserdam ‘De Plantage’ en zijn er vrijwilligers actief om de boel draaiende te houden.

IMG_7948 [Desktop Resolutie]