IMG_7801 [Desktop Resolutie]PAPENDRECHT – Meer dan 200 jongeren uit Alblasserdam en Papendrecht hebben de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht in uitgaansgelegenheid Hollywood in Rotterdam. De avond werd georganiseerd door Matthijs Keller (19). Keller zette zich eerder in voor de komst van een discotheek naar de gemeentegrens tussen Papendrecht en Alblasserdam. “Ik merk duidelijk dat er bij jongeren behoefte is om te feesten, maar dat dat in deze dorpen eigenlijk niet goed kan. Ik vind het belangrijk om er voor te zorgen dat er toch nog in die behoefte wordt voorzien,” aldus Keller.

Sociale media
De Papendrechter trommelde de groep op via sociale media als Twitter en Facebook. Zaterdag reden even na 22.00 uur enkele speciaal gereserveerde partybussen de Espenhof in Papendrecht in. Vervolgens stapten de jongeren in de bussen en werd na het betalen van de ticket van vijftien euro koers gezet naar Rotterdam.

Vaker
Aan het begin van de ochtend werd de groep weer afgezet in Papendrecht. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar,” oordeelde organisator Keller. “Iedereen heeft het echt ontzettend naar zijn zin gehad. Ook de politieagenten, die bij terugkomst in Papendrecht aanwezig waren, waren positief over het initiatief. De kans is groot dat dit een maandelijks terugkerend evenement wordt, want er is echt duidelijk behoefte,” vertelt Matthijs.

Handtekeningactie
Dat het onderwerp ‘uitgaan’ in de regio op veel draagvlak kan rekenen, bleek al in 2011. Toen voerden Laura de Borst en Matthijs Keller gesprekken met politici en ondernemers en dat leidde tot een uiterst succesvolle handtekeningenactie en een gesprek met de Papendrechtse wethouder Koppenol. Ondanks de moeite van de enthousiastelingen is het initiatief voor een eigen discotheek nog niet van de grond. Matthijs: “Maar we zijn er nog wel mee bezig. Tot die tijd blijven we doorgaan met het organiseren van feesten in Rotterdam.”

Manager Hollywood
Juri Diaz, manager bij Hollywood Music Hall in Rotterdam, is blij met Matthijs. “Hij is een soort ambassadeur van Hollywood geworden. Iets dat klein begon met een gewonnen feestje en dat nu uitgegroeid is tot een groter wordend evenement. Door gebruik te maken van de faciliteiten van Hollywood is de veiligheid gegarandeerd.”

Datum
De datum voor het volgende feest is nog niet bekend, maar als het aan Matthijs ligt, is dat op korte termijn.

IMG_7795 [Desktop Resolutie]

IMG_7796 [Desktop Resolutie] IMG_7800 [Desktop Resolutie] IMG_7801 [Desktop Resolutie] IMG_7805 [Desktop Resolutie] IMG_7806 [Desktop Resolutie]