IMG_7831 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Diverse bakken in Alblasserdam die bestemd zijn voor plastic afval, zitten overvol. Dit heeft het resultaat dat de volle zakken los op de straat liggen of tussen andere containers worden gepropt. Een doorn in het oog van diverse Alblasserdammers, waaronder Annet Advokaat. Zij laat per mail weten: “Wij burgers doen allemaal ons best om het afval goed mogelijk te scheiden, maar als je dan bij de containers komt en je kunt het afval niet kwijt, is de lol er snel van af. Ik ben inmiddels het hele dorp rond gereden in de hoop de zakken nog ergens kwijt te kunnen. Ik baal er flink van.”

 

Annet vreest voor een rommeltje. “Als dit nog even zo doorgaat, wordt het dorp er niet fraaier op. Ik hoop dat er snel wat aan wordt gedaan.”

Dinsdag legen
Monique Speelman, communicatiemedewerkster bij de gemeente Alblasserdam laat maandag 7 januari weten dat er aan wordt gewerkt. “Het plastic afval wordt dinsdag 8 januari opgehaald door HVC. (met de normale ophaalrondes).” Wat exact de oorzaak van de overvolle bakken is, weet Speelman niet zeker: “Mogelijk heeft het er mee te maken dat de bakken rond de jaarwisseling zijn weggehaald om schades te voorkomen. Daardoor hebben mensen wellicht nu wat meer afval dan normaal het geval is.”

Zeventien bakken
De 17 bakken voor plastic afval zijn in september van 2012 geplaatst. De gemeente wil het de bewoners van Alblasserdam zo gemakkelijk mogelijk maken. De containers worden een tot drie keer in de week geleegd, afhankelijk van het aanbod.

Update: Eerder stond in dit stuk vermeld dat de bakken maandag nog geleegd zouden worden. De woordvoerster van de gemeente heeft laten weten dat dit dus dinsdag geworden is.

IMG_7831 [Desktop Resolutie]

IMG_7812 [Desktop Resolutie] IMG_7818 [Desktop Resolutie] IMG_7828 [Desktop Resolutie] IMG_7831 [Desktop Resolutie]