IMG_7772 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – Een 12-jarige jongen uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagavond 4 januari weggezakt in drijfzand. Dit gebeurde even na 18.00 uur ter hoogte van sporthal De Klipper in het Lekdorp. “Ik wilde een snellere route nemen naar de voetbalclub. Opeens zakte ik weg en kon ik niet meer los komen,” vertelt de jonge voetballer net na zijn redding.

De Lekkerlander begon om hulp te roepen, maar niemand hoorde hem. “Gelukkig had ik nog een telefoon in mijn jaszak, waarmee ik iemand heb gebeld. Hij probeerde mij met zijn handen te bevrijden, maar dat mislukte. Daarna hebben ze met scheppen geprobeerd om me vrij te graven, maar ook dat lukte niet,” aldus de voetbalpupil.

Ten einde raad werd de brandweer ingeschakeld. De vrijwilligers kwamen samen met de politie met spoed ter plaatse. Door water aan het drijfzand toe te voegen, lukte het de jongen om los te komen.

Nog geen week geleden zakte op exact dezelfde plek een andere 12-jarige Lekkerlander weg in het drijfzand. Ook toen moesten de brandweerlieden in actie komen om deze jongen te bevrijden. Beide jongens hebben behalve de schrik, niets overgehouden aan hun ‘avontuur’. Op het terrein waar de jongens wegzakten, brandde een maand geleden de oude voetbalkantine af. De resten van het gebouw zijn opgeruimd, waardoor nu een vlakte is ontstaan. Mede door de gevallen regen van de afgelopen dagen is de grond erg drassig geworden.

De gemeente gaat direct actie ondernemen en gaat vrijdagavond en anders in het weekeinde het gebied afzetten met hekken.

IMG_7770 [Desktop Resolutie]

IMG_7772 [Desktop Resolutie] IMG_7776 [Desktop Resolutie] IMG_7782 [Desktop Resolutie] IMG_7793 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...