vuil ophalen alblasserdamALBLASSERDAM – Per 1 januari zouden inwoners van Alblasserdam overgaan op een digitale inzamelkalender van vuilophaler HVC. De papieren versie wordt niet meer bezorgd. Echter, door een technische storing kunnen inwoners uit Alblasserdam, maar ook uit andere gemeenten  de inzamelkalender momenteel nog niet raadplegen. Er wordt hard gewerkt om de kalender voor 2013 werkend te krijgen, zodat inwoners weer over een actueel overzicht van inzameldata van dit jaar beschikken. De verwachting is dat de kalender in de loop van januari beschikbaar is.

Technische storing
De technische tegenslag is veroorzaakt door een koppeling tussen de database met daarin de afvalstromen en inzameldagen en de digitale kalender. Naar verwachting is deze tegenslag in de loop van januari verholpen en is de digitale inzamelkalender ook voor inwoners van Alblasserdam beschikbaar. HVC realiseert zich dat er tijdelijk een onduidelijke situatie voor inwoners kan ontstaan en doet er alles aan om dit snel op te lossen.

Ophaaldagen
HVC meldt op haar website: “Voor Alblasserdam geldt wat betreft de afvalinzameling het volgende: Alle inzameldagen in de eerste week van januari 2013 voor de minicontainers restafval en GFT plus huis-aan-huis inzameling van plastic afval schuiven deze week één dag op. Dus wat normaal op dinsdag (2 jan.) wordt opgehaald, wordt nu woensdag (3 jan.) opgehaald. De woensdag schuift naar de donderdag, de donderdag naar de vrijdag en de inzamelrouters van vrijdag worden op zaterdag gereden. Het oud papier en karton wat normaal op de eerste dinsdag van de maand wordt ingezameld wordt nu op dinsdag 8 jan. ingezameld. Vanaf volgende week (maandag 7 jan.) zijn de inzameldagen weer normaal.”

HVC-Inzameling
Vanaf 1 januari 2013 kunnen de inwoners van Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht gebruik maken van de digitale inzamelkalender van HVC. Na het invoeren van postcode en huisnummer op de site www.hvcinzameling.nl krijgen inwoners een actueel overzicht van de inzameldagen in hun straat te zien.  Ook informatie over de verschillende afvalstromen en milieustraten is hier te vinden.

‘Altijd actueel’
Met de invoering van de digitale inzamelkalender stapt HVC af van een gedrukte ‘afvalwijzer’. “De voordelen van een online versie zijn  dat deze altijd actueel is en dat eventuele wijzigingen hier direct op te vinden zijn.  Het is mogelijk om de kalender te downloaden en uit te printen,” aldus een woordvoerder van HVC.

Geen internet?
Wie geen computer of internet tot zijn beschikking heeft, kan een inzamelschema op maat aanvragen bij de klantenservice van HVC. De klantenservice is op werkdagen van 08.00 uur tot 16.00 uur bereikbaar op 078 – 6222244.

Over HVC
HVCinzameling maakt deel uit van HVC, een energie- en afvalnutsbedrijf van 52 aandeelhoudende gemeenten en 6 waterschappen (uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland). HVC richt zich behalve op afvalinzameling en grondstoffenmanagement – sterk op verduurzaming van de energievoorziening van de in HVC deelnemende overheden. Naast windenergie, zonne-energie en bio-energie, ontwikkelt HVC warmtenetten en installaties voor de productie van groen gas uit gft-afval. HVC heeft geen winstoogmerk en streeft naar een optimale mix tussen een duurzame bedrijfsvoering en de kostprijs.