IMG_7044 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De politie riep vrijdagavond 29 december via burgernet op om uit te kijken naar een grijze Peugeot met een Franse kenteken. Inzittenden van deze auto zouden zich verdacht gedragen hebben in Alblasserdam. Zaterdagochtend meldde een alerte lezer van deze site dat de auto langs de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland stond. De politie werd gebeld en de twee mannen werden gecontroleerd. Het bleken twee vissers te zijn, die op zoek waren naar een goede plek om te vissen. “Bellen mensen hier de politie als we langzaam rijden? Bij ons bellen mensen meestal als er te snel wordt gereden,” grapte één van de Fransmannen.

Alle documenten (ook de vispassen) waren in orde. “We vinden het leuk om hier in Nederland te vissen. Nadat we een vis hebben gevangen zetten we ‘m op de foto en laten we hem weer gaan,” aldus de vissers.

(de citaten zijn om de leesbaarheid te vergroten vertaald naar het Nederlands)

IMG_7038 [Desktop Resolutie]