ALBLASSERDAM – De politie Zuid-Holland Zuid heeft zaterdag 29 december agenten in burger ingezet die de overlast van vuurwerk moeten tegengaan. Doel is het terugdringen van het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, het verminderen van vernielingen en het tegengaan van het gebruik van illegaal vuurwerk. De controles werden onder meer gehouden in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Ook de komende dagen zullen de ‘undercoveragenten’ de straat op gaan om de overlast terug te dringen.

Er zijn controles op die plekken die bekend staan als overlastplekken of naar aanleiding van meldingen van inwoners van de regio. Maar er wordt ook rondgelopen in wijken en straten op zoek naar overtreders. De politie benadrukt dat voor de toegestane tijd van 10.00 uur op 31 december geen vuurwerk mag worden afgestoken. Mochten inwoners overlast ondervinden van het afsteken van vuurwerk voor de toegestane tijd, dan vraagt de politie om hier melding van te maken via 0900-8844.

Op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland en bij de Plantageweg in Alblasserdam controleerde Twitteragent Rob Vroegh met zijn collega op vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Als vervoersmiddel werd deze bus gebruikt.

Op de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland en bij de Plantageweg in Alblasserdam controleerde Twitteragent Rob Vroegh met zijn collega op vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Als vervoersmiddel werd deze bus gebruikt. Deze bus werd geparkeerd en daarvandaan trokken de agenten te voet door de wijk.