IMG_6853 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Op het terrein langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam, waar tot enkele jaren geleden het bedrijf Mercon Kloos gevestigd zat, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 28 december een kleine brand gewoed. Rond 03.20 uur meldde iemand dat er brand was in de buurt van een oud fietsenhok. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Vermoedelijk ging het om een iets te groot geworden kampvuur. Twee personen die zich op het terrein bevonden werden door de politie staande gehouden en mochten na het noteren van de gegevens hun weg vervolgen.

Het pand van Mercon Kloos staat al enkele jaren leeg en is klaar om gesloopt te worden. Het was de bedoeling dat er zo’n 300 woningen op het terrein langs de rivier de Noord gebouwd zouden worden. Aan dit project is echter deze maand een einde gekomen, nadat ontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed bv had aangegeven dat het onder de huidige marktomstandigheden niet mogelijk is een plan tot ontwikkeling te brengen. VolkerWessels en de gemeente zijn daarom in overleg over beëindiging van de in 2006 gesloten realisatieovereenkomst. Zowel de gemeente Alblasserdam als VolkerWessels betreuren het dat het plan geen doorgang zal vinden.

De eigenaren van het Mercon Kloosterrein houden alle mogelijkheden voor het gebruik van het terrein in de toekomst open. Dit houdt in dat zowel het ontwikkelen van woningbouw als het vestigen van een bedrijf tot de mogelijkheden behoort. Hergebruik als bedrijfslocatie ligt vanwege het geldende bestemmingsplan op dit moment het meest voor de hand.

IMG_6852 [Desktop Resolutie]

IMG_6853 [Desktop Resolutie]

IMG_6856 [Desktop Resolutie] IMG_6857 [Desktop Resolutie] IMG_6859 [Desktop Resolutie] IMG_6861 [Desktop Resolutie] IMG_6862 [Desktop Resolutie]