IMG_6878 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Drie oudpapiercontainers zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 28 december in brand gestoken. De kliko’s stonden op drie locaties in de Maasstraat in Alblasserdam. Één stond tegen een heg, een andere stond tegen een woonhuis en een derde tegen een schuur. Een van de flatbewoonsters rook even na 04.30 uur een branderige lucht. Toen zij ging kijken, zag zij dat de heg van haar buren in brand stond. De vrouw belde 112 en wekte haar buren, die vervolgens zelf met een tuinslang de brand bestreden. De brandweer heeft niet veel later nageblust. De heg en schutting liepen forse schade op.

Nog geen honderd meter verderop stond rond het zelfde tijdstip een brandende kliko tegen een woonhuis. De brandweer wist door daar direct in te grijpen, uitbreiding te voorkomen. Wel raakte de muur van het huis flink beschadigd. Door de warmte sprongen enkele stenen kapot.

Schuin tegenover de laatstgenoemde containerbrand stond nog een minicontainer in brand. Deze stond tegen een schuur. De muur en dakgoot raakten beschadigd. Ook hier had de brandweer de situatie snel onder controle.

Omdat kliko’s over het algemeen niet vanzelf gaan branden, gaat de politie uit van brandstichting.

IMG_6878 [Desktop Resolutie] IMG_6897 [Desktop Resolutie] IMG_6899 [Desktop Resolutie] IMG_6901 [Desktop Resolutie]

IMG_6872 [Desktop Resolutie] IMG_6889 [Desktop Resolutie] IMG_6892 [Desktop Resolutie]

IMG_6867 [Desktop Resolutie]

IMG_6869 [Desktop Resolutie]

IMG_6904 [Desktop Resolutie]