vuurwerk groen van prinstererstraatALBLASSERDAM – De politie zet in Zuid-Holland Zuid en Rotterdam Rijnmond tijdens de jaarwisseling 1200 agenten in. Korpschef Frank Paauw vindt dat het vooral een feest moet worden. “De ervaring is echter dat er ook een groep is die Oud en Nieuw als de uitgelezen kans ziet om zich te misdragen. Mensen die zich eerder tijdens de jaarwisseling misdroegen of personen van wie dat verwacht wordt krijgen bezoek van de politie of een brief thuis met daarin de boodschap dat ze in de gaten worden gehouden,” vertelt Paauw.

Tot en met 20 december namen de twee korpsen Rijnmond en Zuid-Holland Zuid al 7500 kilo illegaal vuurwerk in beslag. Paauw: “We zien illegaal vuurwerk steeds zwaarder worden, levensgevaarlijk. Het richten op, of gooien van dat vuurwerk naar hulpverleners of anderen wordt hard aangepakt. Dat tolereren we niet. Ik laat mijn mensen in overleg met het Openbaar Ministerie alles op alles zetten om de meest zware aanpak te kiezen.”

Een man die enkele weken geleden bij de voetbalwedstrijd Feyenoord-RKC een zwaar stuk vuurwerk naar een ME-bus (met daarin een politieman) gooide en zo een gat in het dak sloeg zit vast voor poging doodslag. “Hoopgevend”, zo stelt Paauw.

Deel dit bericht via...