politie Alblasserdam poliiteauto zwaailichtDORDRECHT – Vrijdag 21 december zijn de jaarcijfers van de politie gepresenteerd in Dordrecht. In Zuid-Holland-Zuid daalde het aantal misdrijven met 4% tot 25.208. Het aantal verdachten dat met een strafdossier richting het OM werden gestuurd betrof 5781. Het aantal woninginbraken steeg in Zuid-Holland-Zuid met 7% naar 1691. Er werden134 inbrekers aangehouden. Het aantal overvallen daalde flink, met 26%.Van 48 naar 36. Er werden 44 verdachten aangehouden.

Vermissingen
Bij de korpsen van Zuid-Holland Zuid en Rotterdam Rijnmond (die vanaf 1 januari opgaan in één team) zijn in 2012 zo’n 2300 mensen als vermist opgegeven. Vrijwel iedereen was weer snel terecht. Het slokt veel capaciteit op, iets wat de politie er graag voor over heeft. Wel is er de ervaring dat een bepaalde groep jeugdigen regelmatig bij hun ouders weglopen en personen die bijvoorbeeld in een instelling verblijven zich wel erg vaak en makkelijk kunnen onttrekken aan begeleiders.

Nieuwe middelen
Zo’n honderd wijkagenten staan via Twitter met burgers in contact. Ook is er sinds 19 december een ploeg met een digitaal spreekuur. Burgers kunnen dan via Skype met een wijkagent bellen. “De twee korpsen zijn altijd innovatief geweest en stonden aan de wieg van de ANPR-controles en 3D-aangifte. Dit jaar hadden we het project Twitter24, waarbij een dag lang alle meldingen van het korps werden getwitterd om zo een mooi inkijkje in onze werkzaamheden te geven. Dat klimaat van vernieuwing koester ik,” aldus Frank Paauw korpschef van Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid.

Deel dit bericht via...