Poster S4SR12 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Voor de tweede keer in de geschiedenis zal dit jaar ‘Spinning® 4 Serious Request’ worden gehouden. Op zaterdag 22 december zullen 250 deelnemers uit negen verschillende landen meedoen aan het Spinning® evenement dat plaatsvindt in Landvast in Alblasserdam. Het is niet meer mogelijk om voor het evenement in te schrijven.

Een waanzinnig Spinning® evenement organiseren en zoveel mogelijk geld inzamelen voor Serious Request (jaarlijks initiatief van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis). Dat was wat Serious Spinning® vorig jaar voor ogen had met “Spinning® 4 Serious Request” in Cultureel Centrum Landvast.

16.000
Met een opbrengst van meer dan € 16.000,= en een overvloed aan positieve reacties (gewaardeerd met een rapportcijfer van 8,8) voor deze eerste editie, mogen de organisatoren best stellen dat ze in hun doelstellingen zijn geslaagd. Als slagroom op de taart mochten zij de cheque “live” op Radio 3FM en 101.TV overhandigen aan 3FM DJ Coen Swijnenburg.

12 uur  fietsen
Met dit succes in het achterhoofd is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereiding van de tweede editie van “Spinning® 4 Serious Request”. Deze vindt op 22 december opnieuw in Landvast plaats. Het evenement start om 10.00 uur en zal tot 22.00 uur duren. Er wordt dus in totaal 12 uur voor het goede doel gefietst!

Thema
Het thema van dit jaar is “Let’s hear it for the babies”, miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Bijdrage leveren
In totaal 250 deelnemers uit 9 verschillende landen zullen zich op 22 december flink in gaan zetten voor dit goede doel. Het is niet meer mogelijk om voor het evenement in te schrijven. Deze was binnen 6 weken namelijk al uitverkocht. Wil je een bijdrage leveren, dan kan dat ook op een andere manier dan alleen met fietsen. Zo is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de deelnemers een hart onder de riem te steken. Her en der in Landvast staan uiteraard donatieboxen opgesteld, waar geld in kan worden gestopt.

Gratis
De bekendmaking van de totale opbrengst van het evenement staat rond 22.00 uur gepland en wordt afgesloten met een spetterende editie van Club@Landvast, geïntroduceerd tijdens de voorgaande editie en inmiddels een bekend fenomeen binnen Cultureel Centrum Landvast. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie over “Spinning® 4 Serious Request 2012” is te vinden op www.seriousspinning.nl