IMG_6205 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De informatiebijeenkomst over mogelijke asbestverwerking bij Nedstaal in Alblasserdam is woensdagavond 19 december door burgemeester Bert Blase afgelast. In en rondom het gemeentehuis hadden zich rond 19.00 uur zo’n 200 mensen verzameld. Toen bleek dat er binnen geen plaats was voor de toegestroomde mensenmassa, grepen mensen van de beveiliging in en werden mensen bij de ingang van het gemeentehuis tegengehouden. Dit tot groot ongenoegen van het publiek. (zie filmpje)

Omdat burgemeester Blase vreesde voor verstoring van de openbare orde, werd besloten de avond te verplaatsen naar een andere dag. De bijeenkomst wordt dan georganiseerd in een grotere zaal. Naar verwachting zal die bijeenkomst in de tweede of derde week van januari worden gehouden.

De provincie, Nedstaal en de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid wilden omwonenden bijpraten over de plannen om asbesthoudend schroot te gaan verwerken in Alblasserdam. Omwonenden zijn bang dat de asbest via de schoorsteen in de buitenwereld terecht komt, met alle gevolgen van dien.

Lees hier de reactie van de directeur van Nedstaal en de het afdelingshoofd van de Omgevingsdienst.

IMG_6185 [Desktop Resolutie]

IMG_6186 [Desktop Resolutie] IMG_6190 [Desktop Resolutie] IMG_6194 [Desktop Resolutie] IMG_6198 [Desktop Resolutie] IMG_6199 [Desktop Resolutie] IMG_6202 [Desktop Resolutie] IMG_6204 [Desktop Resolutie] IMG_6205 [Desktop Resolutie] IMG_6209 [Desktop Resolutie] IMG_6211 [Desktop Resolutie] IMG_6212 [Desktop Resolutie] IMG_6220 [Desktop Resolutie] IMG_6222 [Desktop Resolutie]