IMG_6180 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Teun Groenendijk en Mien Groenendijk-Schouten hebben woensdag 19 december bezoek gehad van burgemeester Bert Blase. De Alblasserdammers, wonend aan de Blokweerweg, herdachten 18 december dat zij vijftig jaar geleden elkaar het jawoord gaven en dat zij sindsdien bij elkaar zijn. Blase bezocht het echtpaar, bracht zijn felicitaties uit en overhandigde als cadeau een boek over de molens.

Teun (76) ontmoette zijn vrouw Mien (73) voor het eerst in een kerk in Hendrik-Ido-Ambacht. “Ik ging met vrienden in Ambacht naar de kerk. Ik zag daar mijn vrouw en vond haar sympathiek. Daarna heb ik de contacten gelegd.”

Bazig
Mevrouw Groenendijk was echter niet direct ‘om’. “Ik moest wel een beetje aan hem wennen hoor. Hij was wat bazig,” lacht de Alblasserdamse. Haar man geeft toe en verklaart: “Ik ben inderdaad wel eens bazig. Dat is zo gegroeid, doordat ik thuis de oudste was. Mijn vader lag een tijd in het ziekenhuis en dan had ik de taak om te zorgen dat alles in goede banen geleid werd.”

IHC
Later kwam die ‘bazigheid’ goed van pas bij zijn baan bij IHC in Kinderdijk. Groenendijk begon in 1952 als ‘maathelper’. Later werd hij onder meer ijzerwerker, tariefmaker, chef bedrijfsbureau, bedrijfsleider, werkvoorbereider en manager. De Alblasserdammer werkte tot 1997 in vast dienst bij het scheepsbouwbedrijf. Ook in de jaren daarna, tot aan januari 2012 toe, bleek Groenendijk niet vies van werken. Hij gaf leiding aan tientallen werknemers bij diverse bedrijven.

Kinderen
Mevrouw Groenendijk had het huisvrouw zijn als taak. Zij zorgde onder meer voor de opvoeding van de twee dochters van het echtpaar. Het echtpaar Groenendijk heeft het jubileum dinsdag, in het samenzijn van de twee dochters, hun echtgenoten en de elf kleinkinderen, gevierd in het Dorpshuis in Ottoland.

IMG_6180 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...