kerstALBLASSERDAM – Diverse kerken en koren organiseren komende weken speciale kerstbijeenkomsten. Zo wordt op 24 december een kerstnachtdienst georganiseerd in de Elthetokerk, wordt er op 20 december een kerstconcert gegeven in de Havenkerk en op 22 december zal er in de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg een Kerszangavond gehouden worden. Verder wordt op 24 december in de Havenkerk een kerstgezinsdienst gehouden en is er vanavond (15 december) een kerstconcert in de Jozuagemeente en een kerstzangavond in de Havenkerk in Alblasserdam. Lees hieronder het overzicht.

Kerst in de Elthetokerk
Op kerstavond, maandag 24 december, wordt een feestelijke kerstnachtdienst georganiseerd in de Elthetokerk, Blokweerweg 22, Alblasserdam. Het grote koor ‘Inspire2live’ komt kerstliederen zingen, ds. Rini Rikkert gaat in op het thema ‘Het licht schijnt overal’. Iedereen is welkom. Aanvang: 22.30 uur. De volgende viering is op kerstmorgen, 25 december, om 10 uur, met extra aandacht voor de kinderen. Zij krijgen als ze dat willen allemaal een rol in het kerstspel ‘de wonderwol’ waarin schapen op zoek gaan naar het pasgeboren kind Jezus. Ook dit kerstfeest is bedoeld voor iedereen die mee wil zingen en –vieren. Voorganger: ds. Rikkert.

 

(KERST) BENEFIETCONCERT door Inspire2liveChoir
Op donderdag 20 december 2012 zal het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam  o.l.v. Peter Overduin  hun eerste Kerstconcert geven. Dit doen zij in de Ger. Havenkerk te Alblasserdam. (Ieplaan 9). Aan dit concert wordt verder medewerking verleend door het koor Van Alles Wá uit Andel o.l.v. Bas de Ruyter, Johan den Hoedt, piano, Gerben Mourik, orgel en Annelies Schep, sopraan. Het belooft een hele afwisselende avond te worden waarin ook de samenzang van bekende kerstliederen zeker niet zal ontbreken.

De opbrengst van deze avond is bestemd voor een project van het UMC Utrecht. Dit betreft een project voor onderzoek borstkanker. De Professor Paul van Diest zal het project op deze avond zelf verder toelichten. Het Inspire2liveChoir heeft dit jaar diverse Benefietconcerten gegeven en inmiddels ruim 220.000 euro opgehaald voor de kankerbestrijding. Het koor telt 150 leden. Nieuwe bassen en tenoren blijven vooral welkom. Aanvang: 20.00u! Kerk open: 19.30u Toegangsprijs € 10,- p.p. t/m 12 jaar € 5.-.-p.p. Kaartverkoop en  Inlichtingen bij karinoverduin@hotmail.com of telefonisch 078-6818260. Kaarten ook ‘s avonds aan de kerk verkrijgbaar. Zie ook www.inspire2livemusic.nl

Kerstzangavond
Op zaterdagavond 22 december zal er in de kerk van de Ger. Gem. te Alblasserdam (Plantageweg 172) een kerstzangavond gehouden worden. De avond begint om 19.30 uur. Tijdens die avond zullen door Gemengd koor Hammaäloth o.l.v. Gerard de Wit en kinderkoor Jong Hammaäloth o.l.v. Corina Liefaard diverse kerstliederen ten gehore worden gebracht. Ook is er ruimte voor samenzang. Organist Rien Donkersloot zal deze avond begeleiden. De toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor zending en bouwkas. U bent van harte welkom!

 

Een bijzondere nacht in de Havenkerk…
Evenals in vorige jaren zal ook dit jaar weer op de avond van de 24e. december de jaarlijkse kerstgezinsdienst in de Havenkerk worden gevierd.. De dienst begint om 19.00 uur en is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar

Dit jaar wordt de dienst ingevuld met een bijzonder foto-kerst-verhaal. De foto’s zijn op een speciale lokatie in de Alblasserwaard  gemaakt door fotografe Angela Cronie. Zij heeft meerdere bekroonde foto’s op haar naam.  “De Havenkerk kinderen” stonden model voor dit bijzondere foto-kerst-verhaal. Tijdens de dienst zal er  uiteraard ook veel worden gezongen, zowel traditionele kerstliederen als ook kerstliederen van nu. Na afloop gaan de kinderen met een herinnering aan de dienst naar huis. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Gospelkoren geven optreden in Jozuagemeente in Alblasserdam
ALBLASSERDAM – Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam, Gospel Unlimited uit Papendrecht en Interkerkelijk Gospelkoor Genesis uit Nunspeet organiseren een gezamenlijke kersttour ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Jaco Mulder als dirigent.  Deze drie koren, met elk een unieke sound en repertoire, worden begeleid door een uitgebreide band en hebben gezamenlijk één doel, het wonderlijke evangelie zingend verkondigen. Op zaterdag 15 december treden de koren op in de Jozuagemeente, Ampèrestraat 4 in Alblasserdam.

Het belooft een avond vol enthousiaste zang, goede muziek en waardige aanbidding te worden. Met als hoogtepunt natuurlijk het massale geluid wanneer de koren hun zangkrachten bundelen!  Aanvang van de avond is om 20.00 uur. Kaarten van €10.00 zijn verkrijgbaar via www.concertbureau.nl of aan de kassa.

Zing mee op Kerstzangavond met ROV
Op D.V. zaterdagavond 15 december zal de Reformatorische Oratoriumvereniging ‘Cantate Domino’ haar eerste Kerstzangavond organiseren. De avond zal gehouden worden in de Havenkerk, Ieplaan 9 te Alblasserdam. De aanvang is 20.00 uur en de entree is € 5,00 per persoon. Tijdens de pauze is er gelegenheid tot het nuttigen van koffie, thee of frisdrank. Bonnen daarvoor kunnen bij de entree gekocht worden.
Naast koorzang van o.a. Fallt mit danken uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach en het prachtige lied Wie lieblich sind die Boten van F. Mendelssohn zal ook het Nederlandstalige lied Christus het ware Brood uitgevoerd worden met sopraansolist. Dit lied is gebaseerd op het prachtige Panis Angelicus van C. Franck en bewerkt door P.C. den Uil.

De solisten zullen gezamenlijk uitvoeren: He shall feed His flock van G.F. Händel.
Naast koorzang zal er ook een geruime plaats ingenomen worden door samenzang en zal er zelfs op deze avond een 4-stemmig lied ingestudeerd worden van Willcocks: De herders waren op het veld, zodat u een indruk kunt krijgen wat de mogelijkheden zijn om te zingen bij het ROV.

We heten u allen hartelijk welkom en dat deze avond iets ervaren mag worden van het Wonder dat God Mens wilde worden.

Zing mee op Kerstzangavond met ROV

Wanneer? D.V. zaterdag 15 december
Waar? Ger. Havenkerk, Ieplaan 9, Alblasserdam
Aanvang? 20.00 uur
Toegang? € 5,00 p.p.
Medewerkenden:
Reformatorische Oratoriumvereniging ‘Cantate Domino’
Dirigent: Piet den Uil
Organist: Gerben Mourik
Sopraan: Anne Margriet ten Hoor
Countertenor: Lute-Geert Verdouw
Instrumentaal ensemble