IMG_5285 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Twee paarden schrokken donderdag 13 december tijdens een tocht langs de molens zo erg van een wegvliegende zwaan, dat ze op hol sloegen. Dit gebeurde rond 15.50 uur ter hoogte van het Buitenpad in Alblasserdam. Beide dieren, die bereden werden door twee meiden uit Oud-Alblas, gleden uit. Één van de viervoeters, de 6-jarige Barones, kwam in een sloot terecht. Ook de 18-jarige ruiter raakte te water.

Bankje
De Oud-Alblasse wist met hulp van haar 19-jarige vriendin op de kant te komen. Een behulpzame Alblasserdammer zorgde voor droge kleding. De inmiddels gealarmeerde brandweer probeerde het paard met brandslangen weer op het droge te krijgen. Dit viel door de hoge sloot kant tegen. Om beter te kunnen werken moest een bankje worden weggezaagd.

Paardenbroek
Toen het daarna nog steeds niet lukte om het dier te redden, werd een takelwagen en een paardenbroek besteld. Net voordat dit gespecialiseerde brandweerteam met spoed aankwam, lukte het de Alblasserdamse vrijwilligers om Barones op het droge te trekken.

Veearts
Een veearts is ter plaatste geweest en heeft gekeken naar de verwondingen bij beide paarden. Zijn verwachting is dat de edele dieren er met goede verzorging bovenop komen.

IMG_5227 [Desktop Resolutie]

IMG_5231 [Desktop Resolutie] IMG_5241 [Desktop Resolutie] IMG_5263 [Desktop Resolutie] IMG_5271 [Desktop Resolutie] IMG_5285 [Desktop Resolutie] IMG_5305 [Desktop Resolutie] IMG_5309 [Desktop Resolutie] IMG_5325 [Desktop Resolutie] IMG_5328 [Desktop Resolutie] IMG_5330 [Desktop Resolutie]

Deel dit bericht via...