IMG_5214 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een 86-jarige vrouw heeft in de nacht van woensdag op donderdag 13 december bijna drie uur vastgezeten in een kapotte lift. De krasse Alblasserdamse stapte even voor 23.00 uur in de lift van ouderencomplex De Wielen aan de Rijnstraat. Onderweg naar de derde verdieping liep de lift vast. De vrouw probeerde de aandacht te trekken door gebruik te maken van de noodbel. In eerste instantie merkte niemand de noodoproep op. Ook werd het signaal niet opgevangen door de beheerder van de lift.

Gebonk
Na enkele uren viel een alerte buurvrouw op dat er op de deuren gebonkt werd. “Ik sloeg er eerst geen acht op. Niet veel later ben ik toch gaan kijken. Ik vertrouwde het niet. Toen hoorde ik dat het geluid bij de lift vandaan kwam, vroeg ik wie er in zat. Dat bleek m’n buurvrouw te zijn,” vertelt de bewoonster van het ouderencomplex, die zichzelf typeert als nachtbraker.

Brandweer
De ‘nachtbraker’ heeft vervolgens alarm geslagen. Een monteur werd ingeseind. Het wachten op deze man duurde echter lang. Erg lang. Ten einde raad werd besloten om de brandweer te bellen. Net voordat de brandweer arriveerde, kwam ook de monteur aan. Het lukte hem om de opgesloten vrouw even voor 02.00 uur te bevrijden. De brandweer kon daarop terug naar de kazerne.

Dikke knuffel en een kus
Het moeten angstige momenten geweest zijn voor de 86-jarige. Veel kon ze dan ook niet uitbrengen na haar redding. Wel kreeg zij van haar alerte buurvrouw en leeftijdsgenote een dikke knuffel en een kus. “Ik ben blij dat ik je weer zie. Kom, meid, we pakken gewoon de andere lift. Die loopt vast niet vast. Al die trappen op is nu ook niet alles. Ik breng je wel thuis,” kalmeerde de zorgzame buurvrouw.

Vaker
Het is niet de eerste keer dat de lift in het ouderencomplex kuren vertoont. Eerder deze week liep de lift ook al enkele malen vast. De afgelopen jaren moest de brandweer er diverse malen aan te pas komen om de opgesloten personen te bevrijden. Ook in die gevallen werd de alarmbel in de lift niet beantwoord. Bewoners van het complex gaan binnenkort hierover klachten indienen.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_5221 [Desktop Resolutie]