IMG_5206 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Vermoedelijk was kortsluiting woensdagavond 12 december er de oorzaak van dat het brandalarm afging in het tunnelgebouw van Rijkswaterstaat aan de Dam / Ruigenhil in Alblasserdam. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en ging op onderzoek uit. Er kon geen brand ontdekt worden. Wel was een branderige lucht te ruiken en loeiden de brandalarmen. Vermoed werd dat er ergens kortsluiting en daarmee rook was ontstaan. Onderzocht wordt of dit inderdaad zo is. De brandweer kon zonder te blussen terug naar de kazerne. De brandmelding vond plaats terwijl de brandweerlieden werden toegesproken door burgemeester Bert Blase.

De vrijwilligers waren in Landvast bijeengekomen, omdat per 1 januari de ‘dorpsbrandweer’ overgaat naar de Veiligheidsregio. De bijeenkomst was georganiseerd om duidelijk te maken hoezeer de inzet van alle vrijwilligers (en beroeps) wordt gewaardeerd. Burgemeester Blase twitterde: “Spreek ik net mijn waardering uit voor volle zaal brandweerlieden en hun partners: gaat de pieper af. Direct springen zes man op en weg…”

 

IMG_5187 [Desktop Resolutie]

IMG_5194 [Desktop Resolutie] IMG_5206 [Desktop Resolutie] IMG_5210 [Desktop Resolutie] IMG_5212 [Desktop Resolutie]