ALBLASSERDAM – Twee oudere automobilisten zijn dinsdag 11 december met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde net voor het middaguur op de kruising De Helling / Grote Beer in Alblasserdam, onderaan de Brug over de Noord. Het heeft er alle schijn van dat of de 72-jarige Ridderkerker (die af wilde slaan naar Alblasserdam) of de 70-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht (die vanuit Papendrecht richting de brug reed), door het rode licht heeft gereden. Onderzoek van de politie moet hier uitsluitsel over geven.

De 72-jarige raakte lichtgewond aan zijn hand. Een ambulance kwam voor hem ter plaatse. Een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De andere bestuurder bleef ongedeerd. Beide auto’s moesten van de weg gehaald worden door een berger. De verkeersspecialisten van de politie onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Tweede ongeval
Nog geen honderd meter verderop, in de bocht bij De Helling, vond net na het ongeval verderop nog een botsing plaats. Twee dames kwamen daar naast elkaar op de rijbaan terecht. De auto’s raakten elkaar, waardoor schade ontstond. De personen in de auto raakten niet gewond. De bestuurders konden, na het invullen van de schadeformulieren hun weg vervolgen.