PAPENDRECHT – Een politieauto is in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 december op de Rondweg tussen Papendrecht en Oud-Alblas te water geraakt. De agenten kregen rond 23.30 uur een melding dat jongeren de voorruit van een rijdende vrachtwagen hadden vernield met sneeuw/ijsballen. De dienders gingen er op af en wisten samen met hun collega’s langs het fietspad vier personen aan te houden. Terwijl zij hiermee bezig waren, reed hun dienstauto door.

Mogelijk dat de auto (automaat, red.) nog op de ‘drive-stand’ stond of is geschoten. Het voertuig stond in ieder geval niet op de handrem. De auto reed in ieder geval zonder inzittenden over het besneeuwde gras en belandde in een sloot. Een berger heeft het voertuig weer uit het water getrokken. De vierwieler is naar alle waarschijnlijkheid total loss.

De vier aangehouden jongeren brengen de nacht door in de cel in Dordrecht. Tekst en foto’s: Peter Stam.