ALBLASSERDAM – Het had donderdag 6 december met een beetje pech heel anders kunnen aflopen voor een 24-jarige vrouw uit Alblasserdam. Zij raakte rond 08.15 uur ter hoogte van het Kortland in Alblasserdam door de gladheid van de weg. De auto sloeg over de kop en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De vrouw probeerde via de deur naar buiten te gaan, maar beide deuren zaten klem. Met een noodhamer werd de zijruit er uit getikt, waarna de bestuurster, die alleen in de auto zat, uit haar voertuig kon kruipen.

Een ambulance kwam niet veel later ter plaatse. Een rit naar het ziekenhuis was echter niet nodig, want na een controle door het ambulancepersoneel, bleek dat de vrouw niet gewond geraakt was. Een berger uit Papendrecht heeft de auto uit het water gevist en meegenomen. Nog onbekend is hoeveel schade het voertuig heeft opgelopen.

Bij het Kortland was overigens niet/nauwelijks gestrooid. Het Dordtse HVC is verantwoordelijk voor het strooien van deze weg in de polder. Het strooibeleid van veel andere wegen in het Damdorp vallen sinds dit jaar onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Het Kortland valt daar net niet onder.