ALBLASSERDAM – Nu het later licht wordt en eerder donker wordt, komt het voor dat scholieren en andere fietsers door het donker van of naar huis rijden. In het kader van de campagne ‘Ik wil je zien’ zal de politie de komende tijd op de schoolroutes in en rondom Alblasserdam extra controleren op fietsverlichting. Dat laat Twitteragent Jan-Peter de Vreede weten.

De bekeuringen voor het niet hebben van verlichting lopen uiteen van 45 euro voor een defect licht op de fiets tot zeventig euro voor helemaal geen licht op de bromfiets buiten de bebouwde kom.

Losse lampjes
Naast vast licht op de fiets mogen losse lampjes ook. Door met de juiste verlichting en reflectie op uw fiets te rijden, voorkomt u dat, zeker met regenachtig weer, automobilisten u over het hoofd zien.

Wat zijn de regels voor losse lampjes?
• Bevestig ze alleen op het bovenlichaam; dus niet op je hoofd, armen of benen;
• Bevestig ze aan kleding of tas;
• Zorg dat het lampje goed zichtbaar is en dat deze recht vooruit en recht achteruit schijnt;
• Wit of geel licht voor, rood licht achter;
• Het lampje mag NIET knipperen.