ALBLASSERDAM – Het plan voor het nieuwe zwembad, dat bij de Sportlaan in Alblasserdam gebouwd gaat worden, is afgelopen week aan de omwonenden en andere belangstellenden gepresenteerd. Het te bouwen bad, wordt vanwege zijn afmetingen het 2521 zwembad (spreek uit: vijfentwintig , éénentwintig) genoemd. De zwemvoorziening wordt een modern gebouw, met drievoudige beglazing, een kleedaccommodatie, bergingen, een tribune, een techniekruimte, een centrale entree en meer. Buiten worden honderd parkeerplaatsen voor auto’s en honderd plaatsen voor fietsers aangelegd.

Badpak
In 2014 moet het gebouw er staan. Buurtbewoners zijn nog niet helemaal tevreden met het ontwerp. Zo is een aantal mensen niet blij met de ramenpartij aan de achterkant van het bad. “Hierdoor is in één klap mijn privacy weg. Ik vind het niet fijn als ik in mijn badpak in de tuin lig en andere mensen kunnen mij daar zien liggen. Kan de ruit niet gewoon voor steen vervangen worden,” vroeg één van de buurtbewoonsters zich tijdens de bijeenkomst af.

Blinde muur
Architect Jakko Koenis vertelde: “Dat kan inderdaad, maar met een blinde muur is er geen toezicht op wat er buiten gebeurd. Daar heb ik zelf altijd wat moeite mee. Voor je het weet wordt het een hangplek, waar geen controle meer op is. Bovendien is uw huis bijna veertig meter verderop. Dat is nog een behoorlijke afstand.”

Begroeid
Wethouder Sjoerd Veerman vulde Koenis aan met: “In de zomer is het daar ook nog eens begroeid en staan de bomen vol in het blad. Dan is het nog lastiger om uw tuin in te kijken. Maar goed, het plan is nog niet definitief. We denken er over na en komen er op terug.”

Waardedaling
Een andere bewoner uit de wijk was bang voor een waardedaling van zijn woning. Dat is volgens de architect waarschijnlijk niet aan de orde: “Er staat nu een oud zwembad. Dat wordt afgebroken en er komt een nieuw zwembad in dit gebied. Vaak neemt bij vernieuwing de waarde juist toe.”

Buurt niet bij betrokken
Aan het einde van de avond wees één van de buurtbewoners wethouder Veerman er op dat hij de buurt had beloofd dat zij betrokken zouden worden bij de plannen. “Nu worden we overvallen met een plan. Wij zijn als bewonerscommissies van het Veenmos en Schildmos niet benaderd. Dat was wel beloofd. In hoeverre is dit plan definitief? Kunnen we nog wel wat inbrengen,” vroeg de man zich af.

Volgens wethouder Veerman is er nog veel mogelijk. “De locatie veranderen we niet, maar als er suggesties zijn over het gebouw zijn, kan dat bekeken worden. Het plan is nog niet definitief.”