OUD-ALBLAS – Sint Nicolaas heeft vrijdag 30 november en zaterdag 1 december een bezoek gebracht aan Oud-Alblas. Vrijdag werd voetbalvereniging De Alblas vereerd met een bezoek en zaterdag werd de goedheiligman door tientallen kinderen in Oud-Alblas welkom geheten. Vanaf 13:00 waren een aantal Pieten namens muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam aanwezig om de intocht met passende muziek in te luiden. Rond 13:20 kwam Sint over de Alblas aangevaren en meerde aan bij het parkeerterrein langs de Dorpsstraat, waar hij door burgemeester Van der Borg van gemeente Graafstroom werd ontvangen.

Na een ontmoeting met de kinderen uit het dorp stapte de Sint samen met de burgemeester en een aantal van zijn Pieten op de inmiddels voorgereden koets. De koets heeft vervolgens een rondrit door het dorp gemaakt om rond 14:00 aan te komen bij het Trefpunt, waar er nog een gezellig Sinterklaasfeest op de agenda stond voor alle kinderen tot en met groep zes van de basisscholen uit de regio.

De Sint kwam naar Oud-Alblas op uitnodiging van Oranjevereniging Marijke.  Vrijdag kwam Nicolaas op uitnodiging van de Oud-Alblasse voetbalvereniging. Kinderen zongen liedjes en kregen pepernoten. Tekst: Jan Dorsman. Foto’s: Jan Dorsman en Peter Stam.