ALBLASSERDAM – Het zal geen pretje geweest zijn voor het veertien jaar oude paard, om bijna twee uur lang in een sloot van zo’n acht graden Celsius te moeten liggen. Toch zat er voor het dier donderdag 29 november niets anders op. De viervoeter belandde rond 11.30 uur in een sloot langs de Molensingel in Alblasserdam, doordat zij iets te wild over de grond rolde. De mensen van de zorgboerderij zetten alles op alles om de ‘tiener’  weer op het droge te krijgen. Er bleek meer mankracht nodig te zijn.

Het alarmnummer werd gebeld en niet veel later stonden de vrijwilligers van de brandweer bij de sloot om een helpende hand te bieden. Met hulp van brandslangen lukte het even voor 13.30 uur om het paard op de kant te trekken. De eigenaar een boer zullen zorgen voor extra warmte voor het edele dier.