ALBLASSERDAM – De Alblasserdammers Wouter van der Boor (89) en Hester Gaal (86) zijn deze week nogmaals vereerd met een bezoek van wethouder Sjoerd J. Veerman. Het echtpaar was op 28 oktober 65 jaar getrouwd en kreeg toen ook bezoek van de locoburgemeester. De twee gaven aan dat het achteraf gezien toch wel leuk zou zijn geweest als er pers aanwezig zou zijn bij het memorabele moment. Omdat 65 jaar wel uitzonderlijk is, ging wethouder S.J. Veerman speciaal voor het persmoment nogmaals bij het echtpaar op bezoek.

Beide Alblasserdammers verkeren nog in goede gezondheid. “Ik ben alleen een beetje fabrieksdoof,” vertelt Van der Boor. “Er was vroeger veel lawaai en tijdens werkzaamheden op de scheepswerf vielen er wel eens warme korrels naar beneden. Die kwamen dan soms in je oor terecht.” Maarliefst 29 bazen heeft de 89-jarige Alblasserdammer in zijn loopbaan gehad. “Ik heb bij boeren gewerkt, bij de kabelfabriek, op de scheepswerf van Giessen de Noord en meer.” Dat ‘jobhoppen’ was niet omdat de bazen Wouter zat waren, integendeel, de Damdorper maakte zelf de keuze om van baan te wisselen. “Als ik ergens een cent per uur meer kon verdienen, ging ik weg.”

Wouter en Hester leerden elkaar in 1943 op de ijsbaan aan de Pontonniersweg in Papendrecht kennen. Het was liefde op het eerste gezicht. “Ik dacht dat ze een dochter van dokter Moolhuyzen in Papendrecht was. Later bleek dat ze in de huishouding bij de dokter werkte,” aldus Van der Boor. Één van de familieleden vulde tijdens het bezoek lachend aan: “Dat viel ‘m wel tegen hoor.”

Het echtpaar, dat lange tijd in Papendrecht woonde, kreeg drie dochters en één zoon en heeft tien kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Wouter brengt de dag door met zijn duivenhobby. “Ik heb 34 duiven en ben, waar ik ook kom, de oudste duivenhouder. Ik ben lid van PV de Doorzetters. Regelmatig stap ik op de fiets om de duiven in Papendrecht los te laten. De duivenhobby heb ik niet 1953 overgenomen van mijn vader.” Verder wandelt en fiets Van der Goor graag en steekt hij graag zo nu en dan een sigaretje op. “Daar hou ik van. Het is voor mij een medicijn.” Vrouw Hester zorgt er voor dat het huis spic en span in orde is.

De briljanten bruiloft is onlangs in huiselijk kring gevierd.

Deel dit bericht via...