ALBLASSERDAM – Dat u met zijn allen deze website kunt bezoeken en dat Alblasserdamsnieuws.nl bijna nooit meer uit de lucht is, heeft u te danken aan Alblasserdammer Rick Sloot en zijn bedrijf BedrijfHosting. Hij bood bijna twee jaar geleden aan om de site te gaan hosten. Vóór die tijd was de website met regelmaat uit de lucht. Bijvoorbeeld door een hackersaanval of doordat te veel mensen op hetzelfde moment een bezoek brachten. Dat probleem is, met de hulp van Rick, verholpen. Op 23 mei 2012 kon Alblasserdamsnieuws.nl zelfs een piek aan, waarbij 564 mensen TEGELIJK de site bezochten.

Let op: dit is een advertorial.
Rick Sloot is eigenaar van de onderneming Bedrijfhosting.nl. “Sinds 2005 ben ik al bezig met hosting. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen genieten van een betrouwbare hosting. Daarom bied ik klanten de beste performances tegen een goede prijs. Er zijn tegenwoordig heel veel hosters die pakketten voor een tientje aanbieden, maar bij problemen mag je soms een halve dag wachten tot de site weer in de lucht is. Wij zijn bij problemen 24/7 bereikbaar en lossen het zo snel mogelijk op,” vertelt de Damdorper.

Clusters
Om de hosting zo betrouwbaar mogelijk te houden, maakt Sloot gebruik van de modernste technieken. “Vroeger was het zo dat er honderd klanten op één server stonden. Had één klant een probleem, waren direct al die andere klanten ook offline. Door gebruik te maken van clusters, kunnen we als één klant een aanval krijgt, de rest wel online houden. Op dat moment wordt alleen het specifieke domein offline gehaald.”

Aanval
Wie denkt dat zo’n aanval zo nu en dan wordt gedaan heeft het mis. Volgens Sloot gebeurt het soms wel honderden keren per dag: “Vanuit de hele wereld zoeken hackers naar gegevens van klanten, zoeken ze naar wachtwoorden en ftp’s om illegaal dingen te distribueren. Door goede beveiliging en alertheid lukt het om deze hackers buiten de deur te houden.” Verder zorgt Bedrijfhosting.nl er voor dat Alblasserdamsnieuws.nl dagelijks wordt gebackupt. Mocht er iets mis gaan, is het mogelijk om de site direct weer in de lucht te krijgen.

Site laten ontwerpen
Op dit moment beheert Bedrijfhosting.nl zo’n 500 domeinen. “Dat loopt uiteen van sites van taxibedrijven tot die van belastingadviseurs en nieuwsmedia. Door de goede schaalbaarheid kun je bij ons snel groeien, zonder hinder te ondervinden. We hebben oplossingen van nul tot honderd. Ook bieden wij bedrijven briefpapier en kaartjes en kunnen we sites voor de klant ontwerpen. Dat kan van heel eenvoudig, met een laag budget tot zeer uitgebreid met een budget dat zich leent voor uiterste perfectie.”

Meer dan hosting
De kosten voor het beheer bij Bedrijfhosting.nl zijn minimaal 75 euro per jaar. “Maar mensen krijgen voor dat bedrag meer dan alleen hosting. Wij monitoren ook continu. Als wij zien dat een site offline gaat, kunnen we direct bellen om te informeren naar de oorzaak. Mocht het ongewild zijn, zorgen we er voor dat de site zo snel mogelijk weer in de lucht is. Ook een dagelijkse back-up is standaard.” Heeft u interesse in de diensten van Rick Sloot? Neem dan een kijkje op zijn website www.bedrijfhosting.nl.