ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam gaat een nieuwe binnensportaccommodatie op sportpark Molenzicht bouwen.  Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad. De accommodatie komt aan de kant van de Van Hogendorpweg. Het gaat om een sportzaal, die een omvang heeft van twee gymnastieklokalen. Uit onderzoek is gebleken dat er in Alblasserdam behoefte is aan uitbreiding van overdekte sportaccommodaties voor sportverenigingen en basisscholen. Volgens de gemeente biedt de bouw van een nieuwe sportzaal voor nu en in de toekomst voldoende capaciteit. Niet haalbaar
Het college wil de sportzaal gaan bouwen nu bekend is geworden dat een gezamenlijke sporthal van CKC Kinderdijk en KDO niet doorgaat. Deze verenigingen hebben in het afgelopen half jaar onderzocht of zij onder eigen beheer een grotere sporthal kunnen bouwen en exploiteren op sportpark Molenzicht. Dit initiatief is financieel niet haalbaar gebleken.

Eigen sporthal
CKC gaat nu onderzoeken of het toch nog mogelijk is om van de nieuwe gemeentelijke sportzaal op sportpark Molenzicht een eigen sporthal te maken. Binnen enkele weken moet hier duidelijkheid over zijn. KDO gaat samen met Woonkracht10 zoeken naar een oplossing voor hun accommodatie aan de Parallelweg.

Jong en oud
De gemeente heeft een verantwoordelijkheid in de huisvesting van bewegingsonderwijs en de uitvoering van sportbeleid. De gemeente vindt het belangrijk dat jong en oud kunnen sporten in Alblasserdam.