ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 27 november een man aangehouden die met zijn snorfiets zonder licht en zonder rijbewijs en met een slok te veel op over het fietspad langs de Edisonweg in Alblasserdam reed. Dit gebeurde tussen 18.00 en 20.30 uur tijdens een algemene controle op de Edisonweg. Ook de snelheid van het langsrijdende verkeer werd met een laser gemeten. Negen mensen bleken harder dan vijftig te rijden en kregen hiervoor een boete. Verder werden er boetes uitgedeeld voor het rijden zonder goede verlichting op een fiets en het produceren van onnodig veel geluid.

De aangehouden snorfietser uit Alblasserdam verklaarde dat hij er geen erg in had dat zijn verlichting uitstond, dat hij een paar wijntjes bij het eten op had en dat hij niet wist dat je een rijbewijs nodig hebt om een snorfiets te besturen. “Ik rij al jaren zo. Ik zal zeker protest aantekenen tegen de boete voor het rijden zonder rijbewijs,” aldus de aangehouden Damdorper.

De politie controleert zeer regelmatig op de Edisonweg, omdat deze weg in de top twintig van ongevalswegen in Zuid-Holland Zuid staat. De politie wil met intensieve controles weggebruikers bewust maken van de risico’s en hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen.