ALBLASSERDAM – De Omaanse zakenman Mohammed Al Barwani is van plan de productie en werkgelegenheid op zijn scheepswerf Oceanco in Alblasserdam te verdubbelen. Nu werken er zo’n 200 mensen bij de bouwer van luxe jachten. “Onze zaken in Nederland zijn extreem succesvol. We hebben er al vijf superjachten verkocht, voor een totaalbedrag van zo’n 750 tot 800 miljoen euro”, zei Al Barwani tegenover lokale pers. De rijke Arabier zal tachtig miljoen euro neertellen voor de uitbreiding.

Oceanco, dat sinds 2010 in Omaanse handen is, bouwt jachten van soms wel 95 meter lang. De uitbreidingsplannen werden bekendgemaakt ter gelegenheid van het bezoek van de Rotterdamse burgemeester AhmedAboutalebaan de Golfregio. De Nederlandse scheepswerf zelf was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar. Tekst: beursduivel.be, Foto: Peter Stam.