ALBLASSERDAM – De bezoekers van deze site zijn sterk verdeeld over het plan van het college van burgemeester en wethouders om vijf windmolens te plaatsen in Alblasserdam. Dat blijkt uit de uitslag van een zogenoemde ‘poll’ die ruim drie dagen in te vullen was op Alblasserdamsnieuws.nl. De stelling luidde: “Ik vind het een goed idee van burgemeester en wethouders om vijf windmolens te plaatsen bij Nieuwland Parc in Alblasserdam.”. In het totaal brachten 1350 mensen hun stem uit.

47 procent van de stemmers (633 personen) gaf aan het niet met de stelling eens te zijn en vindt het dus geen goed idee. 46 procent van de stemmers vindt het wel een goed idee (625 personen) en 92 personen (7 procent) hebben geen mening over de stelling.

Binnenkort zal het plan om windmolens te plaatsen in het dorp, worden besproken in de gemeenteraad. Verder gaat de gemeente over dit onderwerp in gesprek met de inwoners van het dorp. Foto: Huibert Borsje, gemaakt bij Eemshaven in Groningen.