ALBLASSERDAM – Sinterklaas heeft zaterdag 17 november voet aan wal gezet in Alblasserdam. Rond 15.00 uur meerde de stoomboot na luid getoeter af in de haven van het Damdorp. Toegejuicht door honderden kinderen, die rijen dik rondom de haven stonden, werd de goedheiligman officieel welkom geheten door burgemeester Bert Blase. Vervolgens werd de tocht te voet voortgezet en mochten tientallen kinderen de hand van sinterklaas schudden. Intussen deelden de Zwarte Pieten kruid- en pepernoten uit en speelde de ‘Zwarte Pieten Band’ in het amfitheater vrolijke liedjes.

Na de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd werd de sint samen met enkele kinderen en de burgemeester met een paard en wagen richting winkelcentrum Makado gereden. Ook daar kon de ‘Spanjaard’ op een warm ontvangst rekenen. Uit handen van wethouder Ad Cardon kreeg sinterklaas een sleutel overhandigd. Deze is bedoeld voor huizen zonder schoorsteen. Op die manier kan de sint alsnog naar binnen om cadeautjes te brengen. Dit was op verzoek van bewoners uit De Spil, waar vrijdag een nieuwe speeltuin werd geopend. Rond 16.00 uur werd de intocht van sinterklaas afgesloten.

Tekst en foto’s: Peter Stam.