ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon heeft vrijdag 16 november de gerenoveerde speeltuin bij De Spil in Alblasserdam geopend. Hij deed dit al zaklopend en verkleed als Zwarte Piet. Cardon benadrukte in een toespraak het belang van een mooie speeltuin in een autovrije en kinderrijke buurt. “Al kosten die kinderen wel bakken met geld,” grapte hij. Na de toespraak ging de strik om, het hoedje op en stapte Cardon in een juten zak.

Zaklopend baande de wethouder zich een weg door de speeltuin, tot hij aankwam bij een ingepakt speeltoestel. Een kind overhandigde een schaar, waarna het grote cadeau uitgepakt kon worden. De kinderen uit de buurt hielpen daarbij een handje mee. Hierna was de speeltuin officieel geopend.

De speeltuin werd op verzoek van en in samenwerking met de buurt gerenoveerd. Tekst en foto’s: Jan Wijninga.