ALBLASSERDAM –  Zaterdagochtend 10 november is een groot stuk van het plafond in het speellokaal van basisschool Het Kompas aan het Scheepsbouwplein in Alblasserdam naar beneden gevallen. Hierbij is mogelijk asbest vrijgekomen. Er is direct spoedoverleg geweest tussen bestuur en directie. Besloten is om alle kinderen in ieder geval aanstaande maandag vrij te geven.

“De veiligheid van kinderen en personeel staat voorop. Daarom is om elk risico uit te sluiten besloten vooralsnog maandag 12 november niemand op school toe te laten. Dit totdat zeker is dat de situatie voor honderd procent veilig is,” aldus Leo Tukker, voorzitter van het schoolbestuur.

Een gespecialiseerd bedrijf is de komende dagen bezig met onderzoek naar de mogelijk vrijgekomen asbest. Tukker: “De uitslag weten we op zijn vroegst maandag. Dan zullen we verder communiceren en kijken wanneer de kinderen weer naar school kunnen.”

De calamiteit werd ontdekt doordat het alarm in school afging. Op het moment dat het plafond naar beneden kwam, was niemand aanwezig in school.

Update: maandag is gebleken dat er geen asbest vrijgekomen is tijdens/na het incident. Om 15.00 uur is er een overleg op het gemeentehuis met onder meer de gemeente, het bestuur en de directie van de school. De beslissingen die genomen zullen worden, wordt zo snel als mogelijk op deze website vermeld. Tot nog toe (14.30 uur) is het nog niet duidelijk of de kinderen morgen al weer naar school kunnen. later meer…