ALBLASSERDAM – Word je zaterdag 10 november vijftig jaar, staat ineens Blaaskapel de Meulemakkers uit Alblasserdam in je woonkamer. Het overkwam Karin Schook uit de Weegbree in Alblasserdam. Haar man had als verrassing De Meulemakkers ‘besteld’ om een serenade uit te brengen. Eigenlijk zou het optreden voor het huis plaatsvinden, maar omdat het regende, werd besloten binnen te spelen. De kapel ging van start met ‘Lang zal ze leven’ gevolgd door ‘Rosanne’ en andere gezellige en vrolijke, Nederlandstalige ‘moppies’. “Echt heel leuk,” was het commentaar van de stralende Sarah na afloop.

Blaaskapel de Meulemakkers is een kleine groep muzikanten die populaire muziek spelen. De groep is een onderdeel van muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam. De leden zijn te huur bij feesten, markten, Sinterklaas, Kerst en meer. Het was voor het eerst dat de muziekgroep op deze manier in een woning optrad.