ALBLASSERDAM – Kinderen op basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben de afgelopen maand les gekregen in musicals en konden kennis maken met verschillende soorten dans en muziek. “Ik vind het belangrijk dat leerlingen te maken krijgen met verschillende culturen. Daarbij zie je dat kinderen die normaal heel timide zijn, nu staan te spelen en meedoen met de rest,” vertelt schooldirecteur Vera Doejaaren.

Muziek
Musicaldocent Wim wist de kinderen met trucjes te triggeren. “Ik zeg dan bijvoorbeeld: ‘Je mag nooit zoeken op internet naar dat en dat’. Wat doen die kinderen? Die gaan juist zoeken. Wat mij betreft kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen met muziek. Je hebt er altijd wat aan. Zo zijn deze kinderen vaak beter in taal, doordat ze klanken beter herkennen en onderscheiden.”

Drempel over
Docente Hannie vult aan: “Normaal komen sommige kinderen op school nooit uit hun schulp. Met deze lessen trekken ze de gekste pakken aan en doen ze uiteindelijk toch allemaal mee. Dan is m’n doel bereikt. De nieuwsgierigheid wint het op dat moment van de angst. Dat is prachtig. Iedereen heeft tijdens de lessen een hoofdrol. Ze gaan echt een drempel over.”

Musicals
De musicals die behandeld werden waren: ‘The Phantom of the opera’, ‘Elisabeth’, ‘The West Side Story’, ‘The Lion King’ en ‘Miss Saigon’. Inmiddels is het project afgesloten. Foto’s: Wim Bakker.

 

Deel dit bericht via...