ALBLASSERDAM – De afgelopen weken is er op basisschool de Boeg in Alblasserdam gewerkt over het thema: De Boeg, daar zit muziek in. Dit thema startte toen de directeur van de school Martijn Beekhof, vanaf het balkon op de blauwe container het ritme aangaf en de kinderen op het schoolplein met allerlei attributen uit de school, hem met ditzelfde ritme volgden.

Tijdens dit project hebben de kinderen in de klassen gewerkt aan allerlei facetten over muziek. Zo werden muziekinstrumenten gemaakt waarmee de kinderen een optreden hebben verzorgd in de klas. Daarnaast werd aandacht geschonken aan waar bepaalde muziek vandaan komt en waar het voor wordt gebruikt.

Niet vaal later werd een talentenshow georganiseerd voor de kinderen van groep 4 t/m 8. Op een maandagmiddag werden deze talenten getoond aan de groepen en aan een echte jury, daarbij lieten de kinderen een brede diversiteit zien. Er waren solisten in zang, pianospel, drum, trompet e.d. maar ook waren er bandjes opgericht. De winnaar ging naar huis met een beker. Voor de kinderen van groep 1 t/m 3 was er een poppenkastvoorstelling en een kinderdisco.

De afsluiting van het project vond plaats op het schoolplein. Ouders en belangstellenden verzamelden op het plein, waar ze getuigen waren van een ‘flashmob’ op de muziek van DJ Tiesto. Daarna werd iedereen uitgenodigd een kijkje te nemen in school om te zien wat er allemaal gemaakt was. En voor hen die toe waren aan een hapje of drankje, was er in de hal van de school een muziekcafé opgebouwd.  Daar kon men genieten van live-music, verzorgd door de Boeg-talenten.

Tekst en foto’s: Tineke Steenbergen.

Deel dit bericht via...