ALBLASSERDAM – Wijkagent Jan-Peter de Vreede trekt er woensdagavond 21 november 2012 samen met zoveel mogelijk bewoners uit de wijk Souburgh in Alblasserdam op uit om te zien waar in de wijk inbraakgevoelige plekken zijn. “Want,” zo stelt De Vreede “voorkomen is beter dan genezen.” De wijkagent wordt tijdens de tocht bijgestaan door Remy Goedhart, ambtenaar Openbare orde en Veiligheid van de gemeente Alblasserdam.

Rouwadvertentie
Weet u waarom u ‘huisoppas’ moet regelen als u naar een begrafenis gaat? Nee? Wijkagent De Vreede weet het wel. “Sommige inbrekers bekijken rouwadvertenties om zo op slinkse wijze erachter te komen of bewoners afwezig zijn. Zorg dat een vertrouwd iemand op uw woning past op het moment van de afscheidsdienst,” tipt de agent, die samen met zijn collega’s een lijst met aandachtspunten (hier te downloaden) heeft opgesteld.

Hoop ellende
“Het dievengilde heeft ook Alblasserdam enkele keren bezocht en uiteindelijk levert het een hoop ellende op voor de mensen die het overkomt,” vertelt De Vreede. Samen met ambtenaar Remy Goedhart werd besloten om een tocht door de wijk te organiseren. “We zullen in de avonduren op pad gaan om in de wijk Souburgh te kijken naar risicovolle plekken. Een exact tijdstip volgt nog. De startlocatie is bij de hoofdingang van De Alblashof.”

Aanmelden
Mensen kunnen zich voor de tocht door de wijk aanmelden via twitter (@pzhzjpdevreede), via het telefoonnummer 0900-8844 en via Alblasserdam@zuid-holland.politie.nl. Iedereen uit de wijk Souburgh is van harte welkom. Wellicht volgen in de toekomst meer tochten door andere wijken in Alblasserdam. “Daar sta ik wel voor open, maar ik wil in eerste aanleg in Souburgh beginnen,” besluit de agent.

Souburgh
De wijkSouburgh in Alblasserdam bestaat onder andere uit de Alblashof,  de Oranjebuurt (Wilhelminaweg, Willem de Zwijgerlaan enz.) , de Randweg, de Vondellaan en Rembrandtlaan (inclusief alle zijstraten daarvan), de Pieter de Hoochplaats en de Mesdaglaan.