ALBLASSERDAM – De frustraties liepen bij een 30-jarige Nieuw-Lekkerland op 6 april 2012 zo hoog op, dat hij de ex-vriend van zijn (inmiddels) ex-vriendin een stomp in het gezicht verkocht. Woensdag 7 november stond de Lekkerlander voor de rechtbank van Dordrecht terecht, waarbij hij door het Openbaar Ministerie werd beschuldigd van mishandeling. Overdreven, vond D. B: “Deze jongen (slachtoffer, red.) is gewoon één grote aansteller.”

D. B. reed op 6 april door Alblasserdam, toen hij de ex-vriend van zijn toenmalige vriendin zag rijden. “Er speelde al veel langer wat tussen ons. Hij heeft mijn ex en toenmalige vriendin bedreigd en geslagen en door hem ben ik uiteindelijk weg bij haar. Hij heeft alles kapot gemaakt. Toen ik hem op 6 april tegenkwam had B. (het slachtoffer,red.) het raampje van zijn auto open en hij spuugde naar me en bedreigde me. Ik ben er achteraan gereden en heb hem uiteindelijk een klap tegen zijn hoofd gegeven,” vertelde B. woensdag.

Schadevergoeding
De klap kwam zo hard aan dat het slachtoffer naar het ziekenhuis moest en later naar de tandarts. Slachtoffer B. wil daar een schadevergoeding voor: “Ik wil 275 euro immateriële schade, want ik kon niet uit eten en heb pijn gehad. Daarnaast wil ik 25 euro voor het betalen van mijn eigen risico voor de zorgverzekering,” lichte het slachtoffer woensdag persoonlijk toe in de rechtbank.

Geldboete
De verdachte Lekkerlander vond dit veel te veel: “Deze jongen is gewoon een grote aansteller. Het was niet meer dan een klap in zijn gezicht. Dat bedrag is veel te hoog.” De officier van justitie vond het bedrag ook te hoog en eiste 150 euro immateriële schade en een geldboete van 300 euro. De politierechter deed direct na de eis uitspraak. Zij acht de mishandeling wettig en overtuigend bewezen en legde B. een geldboete van 300 euro op. Daarnaast moet de Lekkerlander zo’n 175 euro aan smartengeld en schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Zowel de officier als de dader gaan niet in hoger beroep. Daarmee is het vonnis definitief.