ALBLASSERDAM – VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft zijn achterban maandagavond 5 november in Alblasserdam excuses aangeboden voor de slechte communicatie binnen zijn partij. Onder de liberalen is grote ophef ontstaan over sommige delen van het landelijke regeerakkoord met de PvdA. Veel leden van de VVD vrezen voor koopkrachtverlies, maar Zijlstra zegde maandagochtend al toe daar streng over te waken. Hij beloofde dat de VVD op de rem trapt als grote groepen er tientallen procenten op achteruit dreigen te gaan.

Lokale VVD-politici in Goeree-Overflakkee en Molenwaard zeiden op de bijeenkomst bang te zijn dat de kiezer afhaakt bij de komende lokale verkiezingen. Over twee weken gaan bewoners van de nieuwe fusiegemeente Molenwaard naar de stembus. De VVD vreest dan veel stemmen te verliezen.

Zijlstra zegde de lokale afdelingen maandagavond zijn steun toe. Het was de eerste informatiebijeenkomst sinds het sluiten van het regeerakkoord tussen de sociaaldemocraten van Diederik Samsom en de partij van Mark Rutte. Tekst en foto’s: Rijnmond.nl.

Deel dit bericht via...