ALBLASSERDAM – Krijn van der Ham uit Meerkerk geeft op woensdagmiddag 7 november een lezing over de ontwikkeling van de schaats door de eeuwen heen. Van der Ham is zelf een verzamelaar van schaatsen. Botjes, Friese doorlopers, krulschaatsen, iets wat lijkt op noren, de koninginneschaats, verzin het en hij heeft het in zijn collectie. Achter iedere schaats zit een verhaal. Behalve schaatsen neemt hij ook een aantal winterse attributen mee naar ‘De Hoeksteen’ en worden prenten en foto’s getoond.

De middag is georganiseerd door  de seniorenvereniging van Baptisten Gemeente ‘De Hoeksteen’. Het thema van de middag is ‘DE WINTER KOMT ER AAN’. Behalve de lezing wordt er gezongen en worden er gedichten voorgedragen. De themamiddag begint om 14.30 uur en na afloop (rond 17.00 uur) wordt er een een erwtensoepmaaltijd aangeboden.

Senioren zijn welkom in kerkgebouw ‘De Hoeksteen’ – Plantageweg 142 in Alblasserdam. Inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee; toegang vrij; wel collecte.