ALBLASSERDAM – De kinderen uit de groepen zeven en acht van de Ds. Joannes Beukelmanschool aan de Lelsstraat in Alblasserdam hebben woensdagmiddag 31 oktober 2012 met een sponsorfietstocht door de polder 3748,35 euro opgehaald. Het geld wordt gedoneerd aan Woord en Daad; een stichting die zich vanuit Bijbels perspectief inzet voor mensen die in armoede leven. Ruim vijftig kinderen deden mee aan de actie. Zij konden op een prachtige najaarsdag genieten van een twintig kilometer lange tocht door de polder, langs de molens en de weilanden. Onderweg werden de leerlingen verwend met eten, drinken en snoep.

Prijswinnaars
Bij aankomst op school werden de kinderen die het meeste geld hadden opgehaald en die de meeste sponsoren hadden geworven beloond met een cadeaubon. Lydianne den Ouden wist 56 mensen over te halen om haar te sponsoren en haalde daarmee de eerste prijs. Jorinda van de Waal had 42 sponsoren en ging naar huis met de tweede prijs. Erik Hak wist met 221,50  het hoogste bedrag op te halen en kreeg daarvoor de eerste prijs. Gerwin Chevalking volgde op de tweede plaats met 172 euro.

Blij
Albert van der Pol, vertelde namens de stichting Woord en Daad ontzettend blij te zijn met het opgehaalde bedrag: “Sommige kinderen vinden het niet veel omdat andere jaren misschien wat meer is opgehaald, maar wij zijn er echt, echt heel blij mee. Allemaal heel erg bedankt!”