ALBLASSERDAM –Aart Clements uit Alblasserdam heeft dinsdagavond 30 oktober als lid van de gemeenteraadsfractie van de Christen Unie afscheid genomen van de gemeenteraad. Na een intensieve periode van politieke betrokkenheid neemt Aart wat gas terug voor gezin en werk. “De Alblasserdammer onder de Alblasserdammers die altijd in hoge mate zijn verantwoordelijkheid kende,” zo typeerde nestor Aart Boele zijn (ex) collega. Diezelfde avond werd Teus Stam beëdigd als nieuw CU-raadslid.

“Ik vind het als collega jammer dat je vertrekt. We wensen je alle goeds en bovenal de gunst en zegen van God toe,” aldus Boele. Clements werd in 1998 bestuurslid van de ChristenUnie en heeft hij de steunfractie versterkt. Na een periode als burgerraadslid is Aart vanaf 2006 gemeenteraadslid geweest.

Met Teus Stam haalt de fractie een ervaren ChristenUnie-vertegenwoordiger binnen. Naast jaren steunfractie-werk, eerst te Nieuw-Lekkerland en daarna in Alblasserdam, zit hij sinds 2010 namens de ChristenUnie in het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland. De actieve molenaar en weerman heeft een grote betrokkenheid op Alblasserdam en de regio.