ALBLASSERDAM – Om levensmiddelen vers en gekoeld te kunnen vervoeren, is de Stichting Voedselbank Alblasserdam op zoek naar sponsoren en/of mensen die kunnen helpen om een koelwagen aan te schaffen. In het kader van de voorschriften van de Voedsel –en warenwet moet de stichting er voor zorgen dat de levensmiddelen vers en gekoeld blijven vanaf het moment dat ze worden ingeladen tot het moment dat ze in de boodschappentas van de cliënten verdwijnen.

Levensmiddelen
Henk Blokland, vrijwilliger bij de voedselbank vertelt: “Al geruime tijd maken wij dankbaar gebruik van de busjes van Garage Bochanen en Garage Bouman die zij geheel gratis aan ons beschikbaar stellen. De busjes worden gebruikt voor het ophalen van de levensmiddelen uit Rotterdam, Ridderkerk, Sliedrecht en lokaal in Alblasserdam. Van de Firma van Gelder en de Boer & den Hoedt uit Ridderkerk krijgen we elke week een aanzienlijke hoeveelheid verse/gekoelde groenten en sla op kluit.”

Probleem
Toch zit Blokland met een probleem: “We moeten zorgen dat het voedsel gekoeld blijft. De busjes die we nu gebruiken zijn echter niet geschikt voor gekoeld transport en we willen proberen om lokaal een bedrijf of instelling te vinden die ons kan helpen/sponsoren bij de aanschaf van zo’n koelwagen.

Mensen die denken Voedselbank Alblasserdam te kunnen helpen bij de aanschaf van een koelwagen kunnen contact opnemen met de stichting via het nummer 078-6919838.