ALBLASSERDAM – Aart van A. (38) uit Culemborg staat vrijdag 26 oktober terecht voor onder meer het stelen van een fiets bij fietsenzaak De Koning aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. De man deed  op 9 juli van dit jaar alsof hij een proefrit wilde maken op de fiets, een grijze Giant Futuro, maar hij bracht de fiets nooit meer terug. Van A. is volgens het Algemeen Dagblad inmiddels vijftien jaar actief als meesteroplichter en maakte de afgelopen periode slachtoffers onder het bakkersgilde en in de ‘fietswereld’.

Al een aantal keer is Van A. door de politie gepakt. Hij wordt vervolgens veroordeeld, zit zijn straf uit en gaat weer verder waar hij was gebleven.

De Alblasserdamse fietsenhandelaar heeft voorlopig de gestolen fiets nog niet terug. “Hij is wel gepakt, maar daarmee heb ik de fiets nog niet terug. Ook is er nog niets betaald. Als de man vrijdag wordt veroordeeld, sta ik waarschijnlijk ergens tussen alle andere ondernemers die nog wat van hem krijgen. Toch zal hij na verloop van tijd wel gaan betalen denk ik. We wachten het af,” aldus Philip de Koning.

Deel dit bericht via...